Guide til pigmentpletter

Pigmentpletter / pigmentforandringerPigmentforandringer i huden kan enten være medfødte eller komme med alderen. Medfødte pigmenterede pletter, som f.eks. fregner, er genetisk arvet, hvorimod pletter, som er kommet med alderen, ofte skyldes solskader og/eller hormonelle forandringer.

Der findes mange forskellige slags pigmentpletter: Fregner, som ovenanført er medfødte, alderspletter og leverpletter, som kommer oppe i årene, hormonalt betinget pigmentering, som f.eks. graviditetsmaske også kaldet melasma eller chloasmata og så er der også skønhedspletter.

Fregner kan fjernes, men har en en tendens til – nogle gange – at komme igen. Leverpletter, som ofte ses i ansigtet og på hænderne, og som er nemmest at behandle, kan fjernes permanent. Mange patienter får foretaget en sådan behandling, da de er af den opfattelse, at disse pigmenteringer får huden til at se gammel ud. Melasma eller chloasmata kan fjernes midlertidigt.

Skønhedspletter kan også behandles, men det er vigtigt at undersøge disse grundigt inden operation. Se også under modermærker.

Behandlinger

Her finder du alle behandlinger til pigmentpletter. Behandlingerne er kategoriseret efter den anvendte behandlingsmetode. Klik på en behandling for at læse mere om den eller gå direkte til de klinikker, der tilbyder behandlingen.

  • Kosmetisk lægebehandling3 behandlinger
    Kosmetisk lægebehandling er behandlinger, som det kun er læger, der må give. De er dyrere og mere indgribende end en kosmetologbehandling, men langt mere effektive med langvarige resultater.

Kosmetisk lægebehandling

Peeling (ætsning af huden)

Peeling, TCA-peeling af fregner

TCA-syre bruges til overfladisk og middeldyb peeling. Behandlingen er effektiv mod fregner samt mange andre uønskede hudtilstande.

Non-ablativ hudlaser/IPL

Fjernelse af pigmentpletter med Intense Pulsed Light (IPL)

Pigmentpletter kan effektivt fjernes eller mindskes med laser eller intenst pulserende lys (IPL), der skånsomt nøjes med at ødelægge pigmentetpletterne, mens resten af huden efterlades intakt.

Micro-needling

Dermaroller

Dermaroller er en cylindrisk formet tromle besat med meget fine nåle. Det er en medicinsk enhed, der bruges ved hjælp af mikro-nåle til at nedbryde gammelt arvæv og stimulere hudceller til at formere sig. Denne celle-multiplikation resulterer i d ...

Relaterede guides

Fandt du ikke den ønskede behandling? Måske er en af disse guider mere relevant for dig.